Pazar, Şubat 22, 2009

Hafta Sonu Günlüğü

Ne güzel bir hafta sonuydu. Biricik Koca-Sevgili yanımızdaydı, Berk bol bol gezdi, Cumartesi sabah gökkuşağı ile uyandık, oyun grubu ile buluştuk, eski dostlar ile buluştuk.

Cuma akşamı ofisden geldim. Yağmur olmayınca ve hava çok soğuk olmayınca attık kendimizi sokaklara. Parka uğramadık. Sokaklar cıvıl cıvıldı. İş çıkışına denk geldiği için kaldırımlar insan doluydu. Berk yoldan geçenlere kur yapa yapa 1 saat puset ile volta attı.



Biricik Koca-Sevgili toplantı için İstanbul'a geldi. Çok ani bir kararla geldi. Bizim için çok sürpriz oldu. Çok göremesekde hiç görememekden iyidir. Cumartesi sabah Berk çok mutlu uyandi. İlk Babi onu kucakladı. Bizim odaya geldiklerinde rutin helikopter ve gemi kontrolü için dışarı baktığımızda süper bir güne uyandığımızı anladık. Sabahımızın manzarası "Gökkuşağı" ymış. Berk için çok bişey ifade etmedi gökkuşağı fakat Biricik Koca-Sevgili ve ben pek bir mutlu olduk.



Kahvaltıdan ve sabah oyun faslından sonra hazırlanıp oyun grubu ile buluşmaya gittik. Bugün Emincanlara davetliydik. Emincanın annesi Nuran bugünün aktvitesini geometrik şekiller olarak belirlemişti. Çocuklar bowling oynadılar, ayıcık ile oynaştılar, geometrik şekil yap-bozu ile oynadılar, beraber yemek yediler, geometrik yapışkanları duvara yapıştırıp çıkardılar, geometrik şekilleri kaplarına göre ayırdılar.





Yapışkanları duvardan çıkarırken "bırç" diye bir ses çıkardığından Berk bu oyunun adını bırç taktı. Devamlı bırç bırç bırç diyerek oynadı. Cerende ona katılıp beraberce bırç bırç dediler bol bol.


Çok eski dostum Semanın aylar önce Begüm adında bir kızı oldu. Ne yazıkki her seferinde bir aksilik çıktı ve bir türlü ziyaretine gidememistik. Pazar akşam üstü Berk ile Begüm ve Semayı görmeye gittik. Bebek kokusunu özlemişim onu anladım. Ne güzel kokuyordu. Ne küçük geldi gözüme. İnsan çok çabuk unutuyor herşeyi. Berk zannediyorum Begüm'ü oyuncak olarak algıladı. Begüm ile hiç muhattap olmadı. Bütün ilgisi sehpa üzerindekilerdi. Begüm biraz daha büyüyüp yürümeye başlayınca daha farklı olacakdır tahminim.