Pazartesi, Nisan 27, 2009

Paris Hatırası-Birinci Gün

Güzel bir hava karşıladı bizi. Sakin rahat bir gün geçirmek en doğrusuydu. Ertesi günü Disneyland günü olacakdı. Enerjimizi yarına saklamak gerekiyordu. Metroya binip Champs Elysees'e gitmeye karar verdik. Berkim ilk defa metroya bindin. Metronun seni bu kadar etkisi altına alacağını aklımın ucundan bile geçirmemiştim. Tatil boyunca metro merdivenlerinden inerken sevincin gözlerinden okunuyordu, metro merdivenlerini çıkarkende hemen suratını düşürüyordun. Tahminim tatili yer altında geçirseydik hiç şikayetçi olmazdın. Kendiliğinden gelişen bir metro rutini oluşturduk. Metroya biner binmez elini geriye doğru uzatıyorsun ve Cici Bebe Bisküvisi istiyorsun. Türkiye de yiyememenin tüm acısını Paris de çıkardın.

Champs Elysees de yürüdük. Yavaş ve sakin. Acelemiz yok telaşımız yok. Champs Elysees sonunda ki parkda seninle bütünleşen kum havuzuna denk geldin. Kum havuzunu görünce """aaaaahhhhh""" tepkin ne kadar mutlu olduğunu ortaya koyuyordu. Park da her çocuğun yanına gittin. Hepsi ile konuşmaya çalıştın ne onlar seni anlıyordu ne de sen onları. """Abbbiiii Abbbaaa""" diye diye peşlerinden koşmaya devam ettin. Kültür farkını parkda görmek mümkündü. Her çocuk ayrı ayrı oynuyordu. Bizim parkda ki gibi herkes çember oluşturmuş oynamıyordu. Önce yadırgadın. Bütün çocukların yanına gidip oturdun ve gözlerine bakıp beraber oynamak için çaba sarfettin. Olmadı. Bıkmadın bir daha denedin. Olmadı. Bir daha denedin. Yaklaşık yarım saat sonra bir bakarız bütün çocuklar bir arada oynuyor. Teyzen ve ben şaştık kaldık. Senin etkinlemi oldu emin değiliz ama sen çok mutlu oldun.

Akşam yemeğimizi Hard Rock Cafe de yedik. İlk defa Hard Rock Cafe de yemek yedin. Günün hatırına bir de tişört aldık. Hard Rock da ki televizyonlar ile çılgına döndün. Devamlı alkış tutar haldeydin. """Nay nay nay nay""" deyip kendi temponu tutuyordun.

Tatil boyunca uyku düzeni alt üst oldu. Akşamları 9-9:30 gibi yatıyordun. (Türkiye saati ile 10-10:30) Dönüşte eski düzeni nasıl sağlarız diyordum fakat neyse ki hiç problem olmadı.