Cuma, Kasım 13, 2009

11 Klasik Masal


Bu kitabı hatıra olarak saklamayı düşünüyorum. Giriş kısmınada fikirlerimi yazacağım. Kitabı sayfa sayfa ezberledi, hali ile bizde. İçindeki masallar - Uyuyan Güzel, Alice Harikalar Ülkesinde, Alaaddin'in Sihirli Lambası, Fareli Köyün Kavalcısı, Küçük Denizkızı, Çizmeli Kedi, Pamuk Prenses ve Yedi Cüce, Kurşun Asker, Taşa Saplı Kılıç, Bremen Şarkıcıları, Pinokyo. Hangi masalın arkasında hangi masal gelecek, öylesine bir sayfa açıldığında resme bakarak hemen hangi masala ait olduğunu, masallar içinde ki belli yerleri ezbere biliyor. Nedendir bilinmez Taşa Saplı Kılıç ve Bremen Şarkıcıları hiç ilgisini çekmiyor. O masalların okunmasından pek hoşnut olmuyor.Resimlere bakarak hikayenin nerde kaldığını anlıyor ve devamını kendi kendine anlatarak bitiriyor.
Mesela Pamuk Prenses'e kötü kalpli üvey annesi sepet içinde zehirli elma götürürken ki resmini görünce. Berk başlıyor anlatmaya:
-Cadı Pamuk Piyensese eyma veliyollll. Pamuk piyensess uyuyolll. Cücelellll agliyolllll. Bak buyda aglıyoooolllll. Piyens geliyolllll.
Yada
Uyuyan Güzel için babası bildiri yayınlıyor. Duvara asmışlar. Berk bu sayfayı açınca başlıyor anlatmaya:
-Dım dıdımdımdım. Bunda büyle iğne, tığ, şiş, çivi gibi şeyleeeyyy yasak. Kıyalıınn emyyiiii. Bak buyda heykes dinliyooo.

Birincisi bu kadar hoşuna gidince ikincisini de aldık. İkincisi kesinlikle birincisi kadar ilgisini çekmedi. Hala favorisi birincisi.