Perşembe, Mayıs 13, 2010

13.Kukla Festivali

Taksim
Anestezi doktoru ve psikolog ile görüşüp ameliyata hazırlık süreci ve ameliyat öncesi ve sonrası hakkında bilgi almak için hastanedeydik dün öğleden sonra. Tahminimizden uzun sürünce işlerimiz köprünün en yoğun saatine denk geldik. Taksim’e gidip vakit geçirmek, akşam saat 8 gibi köprüden geçmek daha mantıklı geldi.

Tramvay, metro, finiküler üçlüsü ile hiçbir amaç gütmeden boş boş Taksim, Şişhane, Kabataş git-gel yaptık. Yemeğimizi, elbet köfte, yedikten sonra Gezi Park girişinden gelen seslere doğru yürüdük.
Vietnam National Puppetry Theatre
Aaaa sürpriz, havuz içinde kukla gösterisi varmış. Sözde bu şehirde yaşıyorum ama festivallerden bi haberim, bitki gibi yaşamaktan ne farkı var bunun. Utandım. Hem de bu Kukla Festivali’nin onüçüncüsüymüş. 15 faklı ülkeden katılımın olduğu çok renkli bir festival.

Biz kıyısından köşesinden bir tanesini yakalayabildik. Vietnam National Puppetry Theatre grubunun su kuklası gösterisini çok zevk alarak seyrettik. Berk o kadar beğendi ki kendi kendine uygun gördüğü yerleri büyük bir heyecan ile alkışladı. 45 dakika sıkılmadan gösteriyi seyrettik. Ejderhanın ağzından alevlerin çıkması son sahneydi ve herkes için olduğu gibi Berk için de en etkileyici sahneydi.
Vietnam National Puppetry Theatre Stand
16 Mayıs’a kadar devam ediyor gösteriler. Gitmek isteyen olursa eğer, www.istanbulkuklafestivali.com