Çarşamba, Temmuz 07, 2010

Bir İki Üç Zıpla, Yetmez Daha Yükseğe

Trambolin1

Yaş aldıkça güven arttıkça yapmaya korktuklarını yapar oluyor. Geçen sene bensiz ayağını tramboline sokamaz iken, bu sene 45 dakika geçmesine rağmen hala doymamış oluyordu. Ateşi 39 iken bile trambolin üzerinde zıplayan Berk görmüşlüğümüz var.

Trambolini Berk için bu kadar zevkli kılan unsurlardan biride, müzik. Kulağı tırmalayan ses çıkaran o hoparlörler kaç senelik merak ediyorum. Müzik müzikten çıkmış ses kirliliğine dönmüş ama trambolinde zıplayan benim güzel oğlumun umurunda bile değil. Öyle veya böyle tek şartı vardı müzik.

Trambolin2

Yemek sonrasın trambolin zamanı olduğundan, her seferinde akşam ezanına denk geldik. Bildiğimiz Anadolu insanı ne yapar, ezanı duyduğunda ve ya mezarın yanından geçerken müziği kapatır. İlk gün anlam veremedi, neden müzik kapandı sorusunu her seferinde aynı cevabı olmasına rağmen 10 defadan fazla sormuştur.

Ezanı “ekbey” olarak adlandırmayı uygun gördü. “ Ekbey ne zaman biticek”, “ekbey bitsin hemen müziyi açalım” , “ekbey güzel değil, acıııı”. Bunlar Berk’in yorumlarından aklımda kalanlar.

Trambolin3