Çarşamba, Mart 03, 2010

Çocuk Endokrinoloji Ziyareti


Bıngıldağın tam kapanmamış olması biraz tedirginlik yaratınca, Çocuk Endokrinoloji uzmanı ile görüşmenin zamanı gelmişti. Aslında 2 yaşında konu ile ilgili her türlü tetkik yapılmış ve tüm sonuçlar normal çıktığından beklenmesine karar verilmişti, hala tarafından.

Berk için büyük şans halanın Çocuk Prof olması. En güvenilir kaynakdan alıyoruz konu ile ilgili uzman isimlerini. Prof. Dr. Abdullah Bereket ile tanışmamız da hala sayesinde oldu. Uzun uzun konuştuk, kemiklerini el muayenesi ile kontrol etti, yapılan tetkiklerin sonuçlarına inceledi. İçimize su serpti. Bekleyeceğiz bir yıl daha.

Konusunda uzman hekimi bulmuşken sormamak olmazdı boy konusunu. İlk sorusu anne boyu ve baba boyu, cevaplardan sonra hafif tebessümünü görmemezlikden gelmek isterdim. Berk'in şu an olabilecek en iyi seviyede olduğunu, kaliteli ve sağlıklı beslenmeye devam etmesini, ettiği müddetçe de vitaminin gereksiz olduğunu, zamanı geldiğinde sporla boy gelişimine katkıda bulunabileceğini söylerek boy konusuna son noktayı koydu.

Aslında anlatıkları bildiğimiz şeylerdi, ama konusunda otorite olan birinin ağzından duymak içimizi rahatlattı.