Pazar, Ağustos 22, 2010

İçi Sulu, Dışı Tüylüdür. Bil Bakalım Bu Nedir?

Pick Your Own Fruit-2
Şehrin göbeğinde yaşar olunca, İstanbul’da ki çiftlik gibi bir lüksümüzde olmayınca doğa ile baş başa olabilmenin yollarını arar oluyor insan. İstanbul’da çiftlikte Berk için günlük hayatın bir parçasıydı meyve-sebze toplamak. Burada şehrin göbeğinde toprak ile uğraşmak, sebze-meyve toplamak hayal.

1–1,5 saatlik araba yolculuğu göze alınırsa, gerçek üretimin yapıldığı çiftliklerde kendi sebze ve meyveni toplama şansınsa sahip olmak çok güzel. İlk deneyimimizin blueberry olmasını istiyordum. Anne-oğul bayılıyoruz blueberrye. Ellerimiz ile topladığımız blueberrynin tadı eminim daha bir güzel gelecekti bize. Ama mevsimi geçmiş, iki hafta evvel bitmiş. Seneye artık.

Neye niyet neye kısmet. Hiç aklımız da yok iken bayıldığımız şeftali bahçesine düştük. Kuşadası’nda kilolarca tükettiğimiz tanesi yarım kilo civarına denk gelen şeftalilerin bahçesinin tam orta yerinde bulduk kendimizi. Toplayıp bahçe içinde afiyetle mideye indirdiklerin için afiyet olsundan öteye gidilmiyor. Toplayıp eve getirdiklerin içinde ödediğin ücret, ki marketten aldıklarından 10 kat lezzetli ve sulu, çok komik.
Pick Your Own Fruit-1