Pazartesi, Aralık 20, 2010

Veda Olmayacak

Yagli Boya Berk1

Hiç kafamı yormadığım bir mevzu, idi. Geçmişte yaşadığım hayat düşündürmeyi gerektirmemişti ki. Yeni hayatın beraberinde getirdiği farkındalık olsa gerek. El ele dokunup ten sıcaklığımızı hissedemeyeceğimiz, sevgimizi, mutluluğumuzu, üzüntümüzü ve özlemimizi ses ile gidereceğimiz dönemlerimiz hatta uzun dönemlerimiz olacak, hissediyorum ve biliyorum.

Düşünmek için erken belki, nefesimizi hissedeceğimiz ve sıcaklığı yaşayacağımız günlerimiz var önümüzde ama aklımda hep sonrası.

Yagli Boya Berk2

Gelecekte yaşayacağın hayatın bir köşesine sevinçlerimize, hüzünlerimize, umutlarımıza, heyecanlarımıza, ilklerimize, öfkelerimize, gururlarımıza, kavgalarımıza, mutluluklarımıza, sevgimize yani bizim hayatımıza tanıklık etmiş bir şeyin dâhil olması gerektiğine inandım.

Ne çok isterdim elimden gelmesini, almak zorunda kalmamayı. 2010 yılı Kurban Bayramında aile büyüklerinden topladığın paranın meyvesidir bu. Bu yağlı boya Berkim senin için. Hep beraber aynı evi paylaştıkça en çok vakit geçirdiğimiz noktada bizleri izleyecek, anılarımızı ve sevgimizi içinde biriktirecek. Sen kendi yolunu çizmeye karar verdiğinde ve zamanı geldiğine inandığın gün, senin kolunun altında seninle beraber bize veda edecek. Aslında o bir veda olmayacak, bizleri ve hatıralarını beraberinde götürüyor olacaksın.

Yagli Boya Berk3